Pilot Funding for New Initiatives (Pfund)

Answers given by Board of Regents staff in response to questions asked in response
to the FY 2010-11 Pfund RFP as of November 10, 2010.

Last day to ask questions about the RFP: December 1, 2010
Proposal deadline: December 6, 2010

1. Q. Section 11.A.2 lists a format requirement for the project description text of “No more
6 lines of text within a vertical space of 1 inch.” Could you please clarify?

A. This means that a vertical section of the text that measures one inch can have no
more than six lines of text.

2. Q. In section 11.A.2, typefaces for the proposal have been specified but at the same
time, Pls are required to complete the forms that are on the RFP (e.g. budget and the
cover page). Should the Pls change the format on those forms in order to conform to
the fonts (typefaces) in the entire proposal?

A. As noted in Section Il.A.2., the format requirements refer only to the Project
Description.

3. Q. Section I1.B.3 notes that the Project Description should "provide a statement of
work." What do you mean by this statement? Is this the same as objective(s) or
goal(s) of the project?

A. As noted in the instructions, the statement of work lists the major research tasks to
be carried out, a timeline for accomplishing the tasks, and expected outcomes. The
statement of work can include the goals and objectives or illustrate how the goals and
objectives will be accomplished.

4, Q. Is there a maximum or minimum number of pages of references?
A. No.
5. Q. Can | apply for a Board of Regents Support Fund Research Competitiveness

Subprogram (RCS) grant for next year’s cycle (2011-2012) if | were to be awarded a
Pfund grant this year (2010-2011)?

A. Receiving a Pfund grant will not make you ineligible to apply for an RCS grant.
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Q. Can funds be requested to support a graduate student as a part time research
assistant (i.e., an RA, which is equivalent to a teaching assistantship)?

A. Support of graduate students is an allowable request.

Q. Is it possible for two co-investigators to submit an application, rather than one
principal investigator?

A. Pfund awards are usually single-investigator. While co-Pls are allowable, one and
only one individual must be listed as principal investigator.

Q. Is paying participants for time they spend participating during a study an allowable
expense?

A. The NSF Grant Proposal Guide, under the section dealing with “Other Direct Costs
(Lines G1 through G6 on the Proposal Budget), states:

Any costs proposed to an NSF grant must be allowable, reasonable and
directly allocable to the supported activity. The budget must identify and
itemize other anticipated direct costs not included under the headings above,
including materials and supplies, publication costs, computer services and
consultant services. Examples include aircraft rental, space rental at research
establishments away from the grantee organization, minor building
alterations, payments to human subjects, service charges, and
construction of equipment or systems not available off the shelf.

So, yes, payments to human subjects are allowable if they are directly allocable to the
supported activity.

Q. Given that the Pfund RFP states that the goal of the program is to enable faculty to
submit more competitive federal proposals, particularly to NSF, how much will a non-
NSF focused proposal impact the evaluation of my application?

A. The proposal evaluation form that is included with the RFP contains the criteria the
reviewers use to judge the proposals, one of which is the potential of the proposed
project to attract federal funding. NSF is not specifically mentioned in this criterion, so
the reviewers are neither required nor instructed to give added weight to proposals that
are directed toward NSF funding.
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